FOTO Bura nasukala gliser s pet osoba na hridi otoka Cresa, HGSS objavio detalje

CRES - Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je danas detalje o spašavanju peteročlane posade na stijene otoka Cresa, koje se dogodilo u subotu 24. lipnja, o čemu je Morski HR izvijestio u nedjelju.

- Poziv u pomoć  stigao je oko 12:45 od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru - MRCC Rijeka.

Saznajemo da se radi o 5 osoba koje su se plovilom nasukale na hridi u uvali Toverašćica, u blizini Punta Križe te da zbog snažne bure pristup unesrećenima nije moguć s mora.

Osobe nisu ozlijeđene, međutim nemaju primjerenu opremu niti orijentacijske vještine za samostalan dolazak do urbanog područja.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Lošinj izlaze 4 člana HGSS stanice Rijeka s jednim interventnim vozilom.  

Po uspješnom lociranju putem mobilnog uređaja, dolaze do unesrećenih te ih prate do prometnice, a zatim vozilom transportiraju do Malog Lošinja gdje predaju unesrećene Lučkoj kapetaniji.Time je ova akcija završila oko 16:20, izvijestili su iz HGSS-a.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Četiri odrasle osobe i dijete spašeni po nevremenu sa nasukane brodice na otoku Cresu
Izravan poziv pogibelji od člana posade brodice u MRCC Rijeka zaprimljen je jučer, 24. lipnja u 12.20 sati, kojim je zatraženo spašavanje za četiri osobe, među kojima i malo dijete uslijed nasukavanja kod Punte Križa, na otoku Cresu. Zbog jačine udara bure te nepristupačne obale iz MRCC