Fiumanka otvara svoj regatni ured u Rijeci

U ponedjeljak 16. svibnja 2022. s početkom u 11:30 sati na Škurinjama, na adresi Osječka 67A, bit će otvoren regatni ured 23. Fiumanke i predstavljen sportski dio programa najvećeg  jedriličarskog događaja na Kvarneru.

U predstavljanju programa sudjelovat će Gordana Bastiančić iz Riječkog sportskog saveza, Tamara Puschmann iz Sveučilišta u Rijeci, Enrico Marotti najtrofejniji član i predstavnik DSNM Volosko, Igor Tomažić, podpredsjednik VOP SUP Teama, Tin Matulja i Željko Perović, višestruki pobjednici Fiumanki, voditelj Dechatlon centra u Rijeci Stefan Weidlich i organizatori Fiumanke.

Nešto manje od mjesec dana dijeli nas od najvećeg kvarnerskog i hrvatskog praznika pod jedrima koji će od 7. do 12. lipnja u Rijeku i Riječki zaljev privući brojne zaljubljenike u sport, more i jedrenje. U prostorima na Škurinjama bit će otvoren regatni ured 23. Fiumanke i prigodno predstavljen tjedan sporta i zabave koji će ove godine otvoriti prva Studentska regata čiji je organizator Sveučilište u Rijeci.

Uz ona velika jedra, dio programa je i atraktivno dvodnevno windsurf natjecanje u Preluci dok će sportski program Fiumanke zaključiti zanimljive SUP regate u luci kao i prezentacija veslanja Veslačkog kluba Rijeka. Pozivnicu na onu veliku Fiumanku uputit će višestruki pobjednici nekih od njezinih prethodnih izdanja i organizatori Fiumanke.

D.G.