Filmska potjera na Visu - Mrtav pijan automobilom bježao policiji po otoku

VIS - Policijski službenici Policijske postaje Vis na badnjak su provodili nadzor i kontrolu cestovnog prometa, pa su u Zagrebačkoj ulici uočili osobno vozilo koje se vrlo brzo kretalo. Policajci su vozača pokušali zaustaviti koristeći svjetlosne i zvučne signale. Vozač se nije zaustavio na izdanu naredbu policijskih službenika, pa je krenula potjera.

Uskoro su ga sustigli i zaustavili. Nakon što su pristupili vozilu uočili su da je vozač pod očitim utjecajem alkohola i ne koristi sigurnosni pojas, te su mu naložili da ugasi vozilo i iz istog izađe, ali on je pritisnuo papučicu gasa u namjeri da nastavi vožnju u čemu su ga policijski službenici spriječili, te su radi sprječavanja daljnjeg bijega nad njim uporabili sredstva prisile-tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Tijekom dovođenja u postaju vozač je vrijeđao, psovao i omalovažavao policijske službenike, te je uputio prijetnje.  Vozač je odbio alkotestiranje i smješten je u prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, te je tijekom boravka u istoj oštetio video kameru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 44-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Prijetnja i Oštećenje tuđe stvari radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom ODO-u Split.

Provedenim istraživanjem također je utvrđeno da je 44-godišnjak ostvario obilježja većeg broja prometnih prekršaja (odbio se podvrgnuti  alkotestiranju, nije postupio po izdanoj naredbi policijskih službenika, nije kod sebe imao vozačku dozvolu i nije tijekom vožnje koristio sigurnosni pojas),  kao i prekršaj iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici radi čega će protiv njega biti podneseni  optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

D.G.