Festival bribirskog prisnaca, specijaliteta čijem mirisu i okusu rijetko tko može odoljeti

Festival bribirskog prisnaca je nova proljetna manifestacija koja se održava u čast ukusnom gastro specijalitetu čijem mirisu i okusu rijetko tko može odoljeti. Na Uskrsni ponedjeljak moguće je degustirati bribirski prisnac kod izlagača.

Spoj je to jaja, svježeg sira, slanine, mladog luka, brašna i masti i zapravo je tradicionalno uskršnje jelo. O nastanku prisnaca postoji zanimljiva legenda o nespretnom događaju jedne djevojke na frankopanskom dvoru koji je rezultirao stvaranjem te autohtone delicije.

Foto: Ivana Perić/HRT

Posjetitelji imaju priliku pogledati i demonstraciju izrade bribirskog prisnaca te projekciju dokumentarnog filma o njemu.

Manifestacija se održava ispred kule Turan u Bribiru pa je za posjetu otvoren i Interpretacijski centar – Putovima Frankopana u kuli.

Cijelu manifestaciju prati i zabava uz tamburaše te bogatu ugostiteljsku ponudu, prenosi Radio Rijeka.

I.N.