FESTIVAL BESPRAVNE GRADNJE: “Republika Hrvatska nema ovlasti nad Latkovićevom autonomnom oblasti SAO vlade”

OMIŠ – U uvali Vruja, na pola puta između Omiša i Makarske, počeo je “Festival bespravne gradnje i devastacije prirode”. Posjetitelji su stizali kopnenim putem koji je poduzetnik Stipe Latković nedavno ilegalno počeo betonirati, ali i brodicama. U samoj uvali se nalazi jedan policijski brod.  U Vruju se stiglo oko 300 prosvjednika, a u uvali je usidreno desetak brodica.

U 17 sati u Vruji počeo je progaram festivala i to radionicom “Osnove joge na bespravno izgrađenim građevinama”, a koju vodi instruktorica iz Brela, Dora Puharić. To je jedino događanje koje se treba održati na plaži.

Foto: Dalmacija danas

“Prirodno je nastrano”, “Komarci = krvoprije”, “Kome smeta hrvacki asfalt”, “Čovik je od svojih para uredijo put da se more auton doć na Vruju, a vi ga napadate komunjare ustaše…”, samo su neki od transparenata, javlja Dalmacija danas.

Foto: Dalmacija danas

Nakon što je odsvirana himna festivala organizatori su pročitaju proglas prosvjeda.

Foto: Dalmacija danas

– Republika Hrvatska nema ovlasti nad Latkovićeve autonomne oblasti SAO vlade. Zahtjevamo oružanu intervenciju i vraćanje Vruje u sastav Republike Hrvatske. Zahtijevamo hitan opoziv Milanovića, izravno podržava okupaciju teritorija Republike Hrvatske. Tražimo da se Milanoviću sudi za podržavanje okupacije kojom je kazna 5 godina, a ako je riječ o predsjedniku države onda je kazna 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – pročitano je na prosvjedu.

Foto: Dalmacija danas

Od političara stigli su gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj, saborska zastupnica iz Splita Marijana Puljak, županijski vijećnik Joško Markić, javlja Dalmacija danas.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DEŽULOVIĆ: “Vruja je okupirano područje, a Milanović druge zove parazitima, dok je cijeli život na državnom budžetu!”