Festival antike u Puli - Borbe gladijatora i bogata antička povijest

PULA - Festival antike - Pula Svperiorvm, kao tradicionalni odgovor na potrebu za stvaranjem prepoznatljivog glazbeno-scenskog, edukativnog događaja koji će svima koji to žele približiti izrazito vrijedan dio tri tisućljetne povijesti grada Pule i njegove okolice te već godinama kulturološki oplemenjuje pulsku svakodnevnicu.

Dani antike - Pula Svperiorvm 2023. ove godine slave 20 godina postojanja te će tim povodom biti organizirana izložba radova prijašnjih festivala Dana antika.

Foto: Grad Pula

Ovogodišnji program biti će atraktivan i ispunjen sadržajima bogate antičke povijesti te će se većina programa zbivati na antičkom trgu Forumu, na prostoru ispred Augustovog hrama i gradske Palače koji su se dokazali kao izvrsna kulisa za ovaj, već reprezentativan povijesni događaj.

Foto: Grad Pula

Ovogodišnji glazbeno-scenski program održat će se tri vikenda za redom odnosno 26. i 27. svibnja, 2. i 3. lipnja te 9. i 10. lipnja 2023. godine.

Prva ovogodišnja spektakularna borba gladijatora Spectacvla Antiqva biti će upriličena u Areni 10. lipnja 2023., a raspored događanja možete provjeriti na stranicama Grada Pule.

I.G.