FEŠTA OD JEDARA U ZADRU Druga radijska regata i Zadarska koka

ZADAR - U Jedriličarskom klubu Uskok jutros su na konferenciji za medije najavljene dvije regate koje će se održati u zadarskom kanalu.

U petak 21. listopada, u organizaciji Novog radija, održat će se 2. Radijska regata. Start prvog plova je u 11 sati. Navečer je za sve organizirana zabava u JK Uskok uz glazbu uživo.

- Cilj je kao i prošle godine – uveličati tu feštu od jedara i  produljiti je na još jedan dan. Ove godine imamo ukupno šest ekipa. Osim Novog radija jedrit će i Radiotelevizija Zenice, što našoj regati daje međunarodni karakter, zatim vodeća informativna agencija Media Servis, Rovinj FM, Radio grupa te Maraska. Startamo u 11 sati, a navečer nas u od 20 sati u JK Uskok očekuje zabava uz grupu Kanela. Pozvani ste svi na druženje - rekao je programski direktor Novog radija Franjo Judnič.

Radijska regata svojevrsna je uvertira u tradicionalnu regatu Zadarsku koku koja će proslaviti svoju punoljetnost.

- Evo došli smo do 18. Koke, možemo reći da smo punoljetni. Prijave će se održati u petak od 17 sati u prostorijama JK Uskok. Pozivam sve koji imaju brod na jedra da dođu, da isplove…pokušajmo oboriti taj rekord iz 2019. godine kada je bilo 113 brodova - rekao je Jakov Šokota iz organizacije te pozvao sve na večernju zabavu JK Uskok uz DJ Domagoja i Ljetno Kino.

Što se tiče vremenskih uvjeta za jedrenje – još se ništa ne zna, rekao je Robert Sandalić, ali ono što je sigurno – očekuje nas jedno veliko druženje pod jedrima, slavljenje mora i tradicije.

Zadarska koka moći će se pratiti s obale, od Puntamike, preko zadarske rive do Punte Bajlo, naglasio je poznati hrvatski jedriličar Petar Cupać.

- Podsjećam na samu ideju Zadarske koke. Kao što postoji poznata Barcolana u Trstu ili splitska Mrdulja tako i mi želimo imati jednu masovnu regatu u Zadru. I ona to zaista jest. Zato i ja pozivam sve  koji imaju bilo kakav brod na jedra da se prijave.

Obje ove regate za cilj imaju popularizaciju jedrenja i približavanje ovog predivnog sporta svima onima koji još nisu upoznali taj jedinstveni doživljaj koji, sljubljeni u jedno, mogu ponuditi vjetar, more i brod.

D.G.