FENOMENALNI KADROVI Ovako izgledaju radovi na Pelješkom mostu – noću!

KOMARNA – Da priča o prijevremenom završetku radova na spajanju Hrvatske pije vodu, zna svatko tko posljednjih mjeseci prođe pored gradilišta, a pogotovo mještani koji promjene vide iz dana u dan.

Kinezi koji rade na mostu, njih više od 650 (u jednom trenutku sredinom 2020. godine ih je bilo rekordnih 725!), ne izlaze s gradilišta i rade punom parom.

Foto: Goran Leš

Prizori koje je snimio poznati splitski fotograf Goran Leš za Dalmaciju danas idu u potpunosti idu u prilog tome, jer je fantastične kadrove napravio noću, kad kineski radnici, konzorcija China Road and Bridge Corporation rade i svoje treće i četvrte smjene.

Foto: Goran Leš

– U ovom trenutku situacija je vrlo dobra, povoljna, a što se tiče mosta posljednja pošiljka čeličnih konstrukcija je došla na gradilište i do kraja kolovoza će biti spojen hrvatski teritorij. Nakon toga idu radnje pripreme kolničkog zastora i asfaltiranja i to sve skupa ide dobrom dinamikom. Izražavam ovom prilikom veliko zadovoljstvo izvođačem, ali i investitorom Hrvatskim cestama, jer smo unatoč problemima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa u vrhuncu izvedbe cijelog projekta – rekao je vidno zadovoljan viđenim i sam ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kad je prije dva dana obišao gradilište.

Foto: Goran Leš
Foto: Goran Leš

Podsjetimo, ugovor za izgradnju mosta s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je 23. travnja 2018. godine između predstavnika Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation. 85 posto troškova financira se iz EU sredstava.

Foto: Goran Leš
Foto: Goran Leš

Završetak svih radova na Pelješkom mostu očekuje se 31. siječnja iduće godine, a kako stvari idu, ne bi nas čudilo da taj rok bude puno prije.

Foto: Goran Leš

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BUTKOVIĆ U OBILASKU: “Do kraja kolovoza bit će spojen hrvatski teritorij!”