FANTAŽIJA O’ RIBE U SUTIVANU: Frigane srdele i pašticada od tune! Mljac!

Ljeto u Sutivanu miriše na ribu i to sve zahvaljujući projektu “Fantažija o’ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan.

Kroz četiri dana festivala i ukupno osam njegovih izdanja tijekom dvije godine, posjetitelji i lokalci moći će uživati u raznolikom programu s mirisom soli i okusom ribe.

Drugi festival Fantažija o’ ribe počinje u utorak 13. srpnja projekcijom filma “Čovjek delfin” u ljetnom kinu Sutivan. Priča je to o legendarnom roniocu na dah čiji je život bio inspiracija za kultni film Luca Bessona ‘Veliko plavetnilo’.

U srijedu, 14. srpnja, posjetitelji festivala moći će zaviriti u tradicijski život ribara, kroz scenski prikaz Pulišelićeve Svađe u Kavanjinovim dvorima, nakon čega će ih zabavljati B bend.

Foto: TZO Sutivan

Četvrtak je rezerviran za degustaciju pašticade od tune, uz taktove grupe Naranče, a cijeli festival završava u petak, Pjatom o’srdele, tijekom koje posjetitelji mogu naučiti i zakrpati ribarsku mrežu ili saznati sve o Puratićevom izumu, tradicijskim ribarskim alatima i kraljici mora – srdeli.

Festival će se održati na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, atriju Kavanjinovih dvora i na sutivanskoj rivi, s početkom u 21.00 sat. Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan.

Ovaj događaj dio je projekta “Fantažija o’ ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

M.B.