FOTO: FALA TI MORE Održan revijalni Božićni ribolov u Sutivanu

SUTIVAN - Uz oblačno ali mirno vrijeme na božićnom izdanju revijalnog ribolova FALA TI MORE u Sutivanu na more je izašlo devet ekipa u brodicama dok je s obale lovilo ukupno sedam juniora Sportskog ribolovnog kluba KALAMUC.

Lovilo se u akvatoriju Općine Sutivan od 8.30 do 11 sati nakon čega su brodice pristigle u luku i natjecatelji i gledatelji se počastili hladnim narescima, toplim pršuratama, suhim smokvama i pićem.

Ukupno ulovljeno 11,5 kg ribe

Vaganje koje je vodio Nedo Ivanović, stručni suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu je utvrdilo da je ukupni ostvareni ulov na natjecanju 11.56 kg ribe. Našlo se tu arbuna, kanjaca, knezova, fratara, komarči, šnjura, pauka, škarpuna, kantara, giri i bukava, lijep i raznovrstan ulov.

U juniorskoj konkurenciji najveći broj ulovljenih riba imao je Antonio Čengić, ukupno 242 gr, dok je veliko iznenađenje bio ulov najveće ribe u ukupnoj konkurenciji, komarče od 400 gr koju je ulovio s obale jedan od najmlađih natjecatelja kluba Branko Lamut.

Sva djeca sudionici dobili su i prigodne poklon pakete.Najbolje plasirani u lovu štapom ili rukom iz brodice su ekipa DENIS I GORAN (otac i sin) s 1954 gr ulova, dok je član iste obitelji u drugoj posadi imao manje sreće jer je jedini danas ostao bez ostvarenog ulova.

DENIS I GORAN osvojili su i nagradu za najvećeg arbuna od 172 gr kao i prijelazni pehar natjecanja koji je njihov sljedeću godinu dana.

Drugoplasirana ekipa je SIĆ PUN RIBE (Dina, Dino i Franjo) s ulovom od 1830 gr i hobotnicom od 1900 gr koja odlukom organizatora nije ušla u ukupan zbroj ulova.

Na trećem mjestu su ekipa DALMACIJA I SLAVONIJA (Nedo, Antonio i Emanuel) sa 1620 gr ulova dok se najveći kanjac koji je također dobio nagradu, našao u siću ekipe TRIO SIMPATICO (Eli, Ivan i Petar).

Priznanja i prigodne nagrade podijelila je predsjednica kluba Tija Mlinac. Lijepo i ugodno druženje te ulovljeni ručkovi za jedan od sljedećih dana obilježili su ovaj ribolovni predblagdanski dan u Sutivanu.

D.G.