Kod Vrpolja opet gori: Jučer buknulo zbog nemarno odloženog žara

Šibensko-kninska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom .

Utvrdili su da je muškarac jučer u popodnevnim satima u Vrpolju krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar.

Odatle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom brzo prerasla u požar većih razmjera. U gašenju je od 15.37 do 20.20 sati sudjelovalo više od 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja cijele Šibensko-kninske županije, kao i zračne snage, 4 canadaira i 3 air-tractora. Izgorjelo je oko 100 hektara niskog raslinja i borove šume.

Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

Podsjetimo, požar kod Vrpolja lokaliziran je jutros oko 6 sati uz dežurstvo zemaljskih snaga.

No, poslijepodne se zbog vjetra ponovo aktivirao dio požarišta, izvijestili su iz Županijskog centra 112 u Šibeniku. Oko 13 sati stigla je dojava da gori na istom mjestu gdje je i jučer izbio požar.

Na teren su upućene dodatne snage, a u pomoć stižu i kanaderi, potvrdio je Volimir Milošević, zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe. Na terenu su 32 vatrogasca i 12 vozila, pripadnici JVP Šibenik, DVD-i Zaton, Zablaće, Grebaštica, Brodarica, Bilice i Šibenik.

Objekti za sada nisu ugroženi, ali je zatvorena cesta Vrpolje-Danilo te isključuju struju.

V.K.