Evo kako će izgledati nova spektakularna Kantrida

Najava izgradnje kompleksa na Kantridi koji uključuje i veliki nogometni stadion očekivano je privukao ogromnu pažnju kvarnerske javnosti, a više informacija o tom mega projektu otkriveno je na konferenciji za medije u zgradi gradske uprave.

Prezentacija je uz predsjednika HNK Rijeke, Damira Miškovića, okupila i tri najjača regionalna političara. Bio je ovo događaj kojeg nisu propustili gradonačelnik Marko Filipović, župan Zlatko Komadina i ministar Oleg Butković.

Novi stadion Kantrida bit će kapaciteta od 12 do 18 tisuća, u planu je izgradnja i tri nebodera, koji će imati 35 katova i biti visoki 116 katova. Hotel u sklopu kompleksa će imati maksimalno 200 soba. Napravit će se i garaža s 1400 mjesta. Mišković je poručio kako bi krajem 2025. godine mogla početi gradnja, a radovi bi trebali trajati tri do četiri godine.

Procjena je da cijela investicija košta više od 100 milijuna eura, a za sve je zainteresiran konzorcij u kojem su Black kite E&C Investment Fund, Luxembourg, Fiume Kantrida Develpoment d.o.o., Rujevica, Rijeka, (tvrtka kćer Black kite E&C Investement Fund), Teanna ltd, London, ZDL arhitekti, Rijeka, Aestus development d.o.o., Rijeka, Kamgrad d.o.o., Zagreb, piše Fiuman.hr.

SuperSurvey.com

I.B.