EU projekt MEDUSA – Pogled prema budućnosti obrazovanja u pomorstvu

RIJEKA – Projekt MEDUSA – pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu kojim se identificiraju nova zanimanja na tržištu rada te zahtjevi i definicije novih kompetencija, prepoznat je i od strane hrvatskog nacionalnog brodara Jadrolinije, koji su odlučili sudjelovati i dati potporu za ovakav vid razvoja pomorstva i obrazovanja budućih stručnjaka.

Riječ je o projektu sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda, čija je provedba započela u rujnu 2019. godine.

Neki od ciljeva projekta MEDUSA su unapređenje postojećih sveučilišnih diplomskih studijskih programa, unapređenje postupaka osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja sukladno europskim standardima i unapređenje nastave u visokom obrazovanju kroz aktivnosti za nastavnike i studente.

Jedan od potencijalnih rezultata provedbe ovog projekta je i razvoj novih studijskih programa na pomorskim fakultetima s ciljem unapređenja relevantnosti visokog obrazovanja.

Nositelj ovog projekta je Pomorski fakultet u Rijeci, a uz Jadroliniju na projektu sudjeluju i drugi renomirani partneri poput Pomorskog fakulteta u Splitu, Pomorskog odjela u Zadru, Udruge pomorskih agenata, Zorović Maritime Services, Seaquesta, Panalpine i Viktor Lenca.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

I.B.