EU projekt E – Chain u kojem sudjeluje Jadrolinija – Unaprijeđen sustav prodaje karata

RIJEKA/SPLIT – Jadrolinija je objavila sudjelovanje u projektu Europske unije, nastalom u suradnji s Interrg Italy – Croatia, E- Chain (Enhanced Connectivity and Harmonization of data for the Adriatic Intermodal Network), čiji je cilj unaprijediti povezanost i usklađivanje podataka za jadransku intermodalnu mrežu.

Interreg E-CHAIN projekt predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te okuplja 10 partnera iz Hrvatske i Italije. Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interestate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Jadrolinija, Grad Split, Rathmann d.o.o. te Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet.

To znači da se ovim projektom nastoji razviti softver (E – Chain platforma) za upravljanje intermodalnim prijevoznim uslugama u lučkim područjima koji bi putničke prijevoznike integrirao u jednu povezanu mrežu.

Takva bi mreža unaprijedila sustav prodaje karata kroz integraciju više putničkih prijevoznika, omogućila poboljšanje kvalitete usluge za putnike, ubrzala prijenosa informacija vezanih za putovanje, ali i otvorila nove marketinške alate i suradnje.

E- Chain će ove usluge testirati i razvijati na odabranim pilot lokacijama – u Veneciji, Anconi i Splitu.

Jadrolinija je partner na ovom projektu kao brodar koji već dugi niz godina povezuje talijansku i hrvatsku obalu te je u tome uočena prilika za unapređenjem usluge.

Trajanje projekta je 30 mjeseci; od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2021. godine. Ukupni budžet projekta za Pomorski fakultet u Rijeci iznosi 181.942,60 Eur, dok je ukupna vrijednost projekta 2.307.748,45 Eur. Projekt je sufinanciran iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

I.B.