Enrico Marotti na 'krilima' riječkog Tehničkog fakulteta do novog rekorda

RIJEKA - Dvostruki svjetski prvak u jedrenju na dasci, Enrico Marotti, zajedno sa stručnim timom s riječkog Tehničkog fakulteta radi na projektu izrade novog hidrokrila uz pomoć kojeg će pokušati srušiti svjetski rekord.

Dugogodišnja suradnja Tehničkog fakulteta u Rijeci i dvostrukog svjetskog prvaka u jedrenju na dasci, Enrica Marottija, napokon je urodila plodom. Riječ je o sveučilišnom projektu Inova.

- Riječ je o jednoj relativno novoj windsurferskoj disciplini, foil foiling, gdje umjesto dosadašnje klasične perajice, oni imaju doslovno krilca ispod svoje daske. U jedrenju i surfanju daska se diže iznad mora i on doslovno klizi jedno metar iznad vode - pojasnio je voditelj projekta Tin Matulja.

Radi se o projektu kroz koji se izrađuje hidrokrilo s kojim Marotti planira srušiti svjetski rekord. Ovakvi projekti dobra su praksa za studente Tehinčkog fakulteta, piše Kanal Ri.

Više u videoprilogu:

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Splićanka Palma Čargo izvrsna u jedrenju na dasci na Kanarskim otocima
Na toplim Kanarima jučer je startala regata iQfoil Games Lanzarote 2023. U konkurenciji 65 jedriličarki iz 26 zemalja cijelog svijeta, splitska jedriličarka Palma Čargo je zauzela sjajno 8. mjesto - izvijestili su iz njenog Jedriličarskog kluba Labud u Splitu. Bravo Palma, samo naprijed! I.B.