EKSKLUZIVNO: Otvorena prva hrvatska elektronička burza ribe!

UMAG – Evo napokon smo otvorili burzu – kazao je ekskluzivno za Morski.hr  predsjednik Udruge profesionalnih ribara Mare Croaticum Daniele Kolec. BuyFish Shop prva je elektronička burza ribe u Hrvatskoj, a cilj joj je da trgovac dođe do planirane količine ribe, a da ribar proda ribu po najboljoj cijeni.

Photo: Facebook

– Burza radi jednostavno; ribar šalje količinu i vrstu ribe, trgovac šalje ponudu. Ribar bira najbolju ponudu i kontaktira trgovca. Od tog trenutka za e-burzu završava priča, kaže Kolec i dodaje da ribar i trgovac dogovaraju mjesto preuzimanja ribe i način plaćanja.

– Poštovani kolege ribari zato vas molimo da proslijedite tu novost i da već jednom počinjemo raditi kao i civilizirane zemlje jer mi ne radimo za lijepe oči. Bez obzira hoće li netko odgovoriti ili ne, šaljite dio ulova na e-burzu kako bi se za koji mjesec pokrenula – poručuje Kolec i dodaje kako će uskoro elektronička burza ribe nakon prijevoda, uskoro biti spremna i za talijansko tržište.

Photo: Max Pixel

Ima i onih koji bi kupili par kašeta ribe za soljenje ili preradu, pa smo pitali – mogu li se registrirati i drugi, koji nisu trgovci?

– Na burzu se mogu registrirati i OPG-ovi, samo moraju biti registrirani kao prvi kupci. Uskoro će izići novi pravilnik o prvim kupcima i morati ćemo se ravnati po njemu – odgovara Kolec.

Svi ribari i trgovci najprije se trebaju registrirati na adresi BuyFish Shop, a sve dalje ovisi o njima samima.

D.G.