EKOLOŠKI INCIDENT U RIJECI Procurila nafta iz riječke rafinerije, zagađena plaža u Bakarcu!

BAKARAC – Tijekom vikenda u Rafineriji nafte Rijeka na Urinju došlo je do propuštanja smjese ugljikovodika i vode iz spremnika, koja je zagadila uvalu i plažu u Bakarcu, prenosi Riportal.

– Obzirom na konfiguraciju terena manji dio ispuštene smjese došao je i do mora u Bakarskom zaljevu. Interventne službe Rafinerije nafte Rijeka odmah su pristupile sanaciji – priopćili su iz Ina Rafinerije nafte.

Za poslove kontrole stanja i sanacije na moru angažirana je specijalizirana tvrtka koja je postavila upijajuće brane te pristupila tretiranju morske površine.

– S ciljem potpunog zaustavljanja propuštanja, ispumpan je preostali sadržaj u spremniku – priopćili su iz Rafinerije.

U ponedjeljak je u programu Radio Rijeke župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina potvrdio da je došlo do curenja naftnih derivata iz Inine rafinerije. – Posljedice su grozne, čitav Bakarski zaljev pa sve do Kraljevice – kako more tako i obala – zagađeni su naftnim derivatima – rekao je Komadina.

– Na svu sreću, službe su odmah izašle na teren kako bi sanirali štetu. Trenutno je situacija pod kontrolom te se zaljev polako čisti – dodao je Komadina.

M.B.