Ekološka akcija Think Green – Rab 2022

RAB – Nakon niza prethodno održanih uspješnih ekoloških akcija, članovi kluba Roniti se mora još će jednom podići svoju zastavu, 21. svibnja na otoku Rabu u gradu Rab te mjestu Kampor počistiti rivu i obližnje uvale.

Pedeset ronioca volontera u suradnji s KPA Amfora, National Geographic Hrvatska, portalom Morski HR i TZ Gradom Rabom prionut će vrijedno na čišćenje podmorja.

Učenici razredne nastave Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab u jutarnjim će satima čistiti kopneni dio uvale na Frkanju. Tijekom kasnog popodneva biti će organizirano predavanje o ekologiji mora i ronjenju za učenike predmetne nastave (8.r) u Zimskom kinu Rab.

U subotu, u podne učenici Ekološke skupine predmetne nastave (mješovita skupina učenika od 5. – 8. razreda) bacati će EM kugle (glinene kugle s efektivnim mikroorganizmima) u more.

Ronilački klub Roniti se mora već godinama organizira akcije Think Green u okviru kojih se čisti podmorje, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje se i edukativno te se podiže ekološka svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša.

D.G.