Ekipa iz Šibensko-kninske županije uhvaćena u muljanju s EU fondovima

ŠIBENIK - Šibenska krim policija dovršila je istragu nad četvero osumnjičenih, 42-godišnjakom, 34-godišnjakom, 43-godišnjakinjom i 38-godišnjakinjom, koje se tereti da su lažnim podacima izvukli novac iz EU fondova za djelatnost kojom se nisu niti bavili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 42-godišnjak, s ciljem ostvarivanja novčane potpore iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, postupajući u svojstvu odgovorne osobe svog trgovačkog društva, za svoje poljoprivredno gospodarstvo s područja Ružića kao i za poljoprivredna gospodarstva ostalih osumnjičenih, godinama davao lažne podatke.

Tereti ga se da je u periodu od 2015. do 2018. državnoj agenciji predao neistinite podatke o korištenju zemljištima u poljoprivredne svrhe, o čemu je i  ovisilo donošenje odluke o državnoj potpori, koju su pod takvim neistinitim podacima i dobili.

Ukupna materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima prema državnoj agenciji iznosi 1.378.302 kune. Također je utvrđeno i da je trgovačko društvo 42-godišnjaka, temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba, odgovorno za isto kazneno djelo.

Protiv svih četvero osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

J.K.