Ekipa HRM-a sudjelovala na 26. Maratonu lađa

Posadu Hrvatske ratne mornarice koja je sudjelovala na 26. Maratonu lađa u dolini Neretve čine pripadnici Satnije mornaričko desantnog pješaštva.

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su na 26. Maratonu lađa koji se u dolini Neretve održao u subotu 12. kolovoza 2023. Ovo je peto sudjelovanje posade HRM-a koju čine pripadnici Satnije mornaričko desantnog pješaštva Flote HRM.

Na ovogodišnjem natjecanju osvojili su 16. mjesto, a pobjednik 26. Maratona lađa je ekipa Udruge lađara Zagreba.

Posada Hrvatske ratne mornarice na ovom tradicionalnom sportskom natjecanju sudjeluje od 2019. godine, a u dosadašnjim nastupima osvajala je 7., 11., 8. i 10. mjesto.

Prvi Maraton lađa organiziran je 1998. godine, i od tada se u organizaciji Udruge lađara Neretve održava svake godine. Start utrke je u Metkoviću, cilj u Pločama, a posadu lađe čine deset veslača, bubnjar i kormilar.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Udruga lađara Zagreb obranila naslov na 26. Maratonu lađa na Neretvi
METKOVIĆ/OPUZEN/PLOČE - Dodjelom medalja trima najboljim posadama na 26. Maratonu lađa na Neretvi i štita kneza Domagoja u subotu navečer u Pločama završena je ta tradicionalna sportsko-turistička manifestacija kojoj je nazočio i predsjednik Republike i pokrovitelj Zoran Milanović. Milanović i pred…