Edukativni projekt 'Salonitanska luka' priča priču stvarajući brend prepoznatljiv za Vranjic

Edukativni projekt Salonitanska luka projekt je Turističke zajednice grada Solina, kojeg je organizirala uz sufinanciranje Splitsko-dalmatinske županije iz Programa razvoja , zaštite i valorizacije pomorske baštine na području SDŽ.

Riječ je o prezentaciji Salonitanske luke putem izrade edukativnog kutka "Salonitanska luka". Kroz ovaj projekt stvoren je cjelogodišnji turistički proizvod, unaprijeđeni su uvjeti boravka turista u Solinu te se kroz njega prezentira arheološki lokalitet u Solinu, ali i stvar motiv dolaska turista u Vranjic.

U okviru projekta postavljen je okvir za fotografiranje koji osim što je zabavnog karaktera te služi kao svojevrsna razglednica iz Solina (Vranjica), služi i kao info display jer se njegovoj poleđini nalaze sve informacije o salonitanskoj luci, dok je uz njega postavljen stol sa apliciranom igrom "Antička trlja" na kojem su također navedene informacije o Salonitanskoj luci, ali za dječji uzrast.

Edukativnim projektom Saoonitanska luka ispričana je priča o toj luci stvarajući brend prepoznatljiv za Vranjic te je osiguran zabavan sadržaj za sve građane i posjetitelje, kazali su iz projekta Pomorsko je dobro.

A.N.