Dvojica istarskih ribara isplovila po nevremenu pa nestala

UMAG - Dvojica umaških ribara koji su u utorak ujutro isplovili po nevremenu, nisu se vratili. Pokrenuta je potraga, ali je oko 20 sati obustavljena zbog loše vidljivosti i pomorskih uvjeta.

Iz Lučke kapetanije Pula potvrđeno nam je da je potraga nastavljena jutros.

Policija je dojavu o nestanku primila oko 17 sati.

- Policija je zaprimila dojavu u 17 sati da se ribar (54) i njegov prijatelj nisu vratili. U potragu je bila uključena Središnjica za traganje i spašavanje na moru, policija, Lučka kapetanije ali je potraga prekinuta zbog loših vremenskih uvjeta - navode.

- Nažalost, moji kolege još nisu pronađeni. I moj sin je plovilom išao tragati za njima, kao i još neki ribari ali zbog nevremena i velikih valova, potraga je obustavljena te su se teška srca morali vratiti u luku. Ribari, policija, Lučka kapetanija... svi su se uključili u potragu a obaviještena je, po mojim saznanjima i talijanska strana. Potraga je uključivala i kruženje oko mjesta gdje je njihovo plovilo imalo spuštene mreže za izlov morskog psa-kadela. Ništa zasad nije pronađeno. U srijedu ujutro ponovno kreće potraga za njima a koja je obustavljena u utorak oko 21 sat, zbog valova i nevremena - kazao je za 24 sata savudrijski ribar Danilo Latin.

"Jučer u poslijepodnevnim satima, nakon dojave o nestanku dvojice ribara hrvatskog državljanstva, pokrenuta je koordinirana akcija traganja. U akciji sudjeluju službenici Lučke kapetanije Pule, postaje pomorske i aerodromske policije Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže RH stavljene u stanje pripravnosti", objavili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

O svemu je informirana i talijanska obalna straža. Traganju su se pridružili i neki građani sa svojim brodicama.

D.G.