Dva milijuna noćenja u Poreču, i to mjesec dana ranije nego lani

POREČ - Ove turističke sezone bilježimo sve bolje rezultate. Poreč, jedno od naših najposjećenijih odredišta, ostvario je dva milijuna noćenja, i to čak mjesec dana ranije nego prošle godine. Ovim su  zadovoljni i grad i Turistička zajednica.

- Dvomilijunto noćenje u Poreču je ostvareno ranije nego prošle godine, kad je ono ostvareno krajem kolovoza, što zapravo govori o tome koliko je ova sezona uspješna. Treba dodati da je na isti dan, 3. kolovoza rekordne 2019. godine, dosegnut broj od dva milijuna noćenja.

Trenutno u Poreču boravi 30 tisuća turista, a smješteni su ponajprije u hotelskom smještaju, zatim u kampovima, pa u privatnom smještaju . Najčešći gosti su Nijemci, zatim slijede Austrijanci, Slovenci, Hrvati, Talijani, a na šestom su mjestu gosti iz Češke, piše HRT.

Dodala je da je u povodu dvomilijuntog noćenja danas održana konferencija za novinare na kojoj su se predstavnici Grada Poreča i Turističke zajednice pohvalili dosadašnjim rezultatima i istaknuli zadovoljstvo trenutačnim stanjem turističke sezone u Poreču.

- Došli smo na 2019., indeks je 100. Kad gledamo da imamo 700 kreveta manje u našoj destinaciji zbog radova na smještajnim kapacitetima, onda zaista možemo biti zadovoljni - izjavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

- Potičemo sadržaje u predsezoni i posezoni gdje imamo još mogućnosti rasta i razvoja. Ova turistička sezona pokazala je da imamo potencijala. U predsezoni smo ostvarili čak za 30% bolji rezultat nego 2019. - istaknuo je Nenad Velnik, direktor Turističke zajednice Poreča.

Z.G.