Dugootočki dani ljekovitog bilja

U razdoblju od 20. do 27. svibnja održavaju se Dugootočki dani ljekovitog bilja. Idealna je to prilika da posjetitelji upoznaju Dugi otok i dožive čari netaknute prirode ovog područja!

Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, čistoćom mora i zraka. Njegujemo i cijenimo prirodu, a naši posjetitelji ostaju bez daha pred očaravajućim prizorima skrivenim u pitoresknim mjestima i na skrovitim plažama, pred veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom, navodi se na stranicama TZ-a Dugi otok.

S ciljem 'otkrivanja tajni' Dugog otoka u razdoblju od 20.05.2023. do 27.05.2023. održavaju se Dugootočki dani ljekovitog bilja! Idealna prilika da posjetitelji upoznaju Dugi otok detaljnije i da dožive čari netaknute prirode kojom se Dugi otok toliko ponosi!

Foto: TZ Dugi otok

Kreativno osmišljen sedmodnevni program sadrži nešto za svakoga, bilo da vas zanima ljekovito bilje, gastro doživljaj, kulturna baština ili samo šetnja prirodom na svježem zraku i u dobrom društvu.

Program:

1. dan -  dolazak

2. dan - obilazak Značajnog krajobraza Sjeverozapadni dio Dugog otoka (Svjetionik Veli Rat i Sakarun),;obilazak vojnih potkopa,; prezentacija Meda i pčelinjih proizvoda; vođena tura uz stručnog vodiča

3. dan - Obilazak maslinika Gaćina u Luci

4. dan - izlet u NP Kornate

5. dan -  obilazak Botaničkog rezervata Maslinik Saljsko polje

6. dan -  obilazak JU PP Telašćica - vođena tura uz stručnog vodiča

7. dan -  odlazak kući

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Festival samoniklog bilja
KRŠAN - Dvanaestu godinu za redom, prvi svibanjski vikend u Kršanu posvećen je bilju te zanimljivim predavanjima i radionicama, ali i raznim outdoor aktivnostima. Festival bez glamura, festival na kojemu glavnu ulogu imaju priroda i samoniklo bilje i naravno, posjetitelji te brojni izlagači. Svečan…