Dubrovnik u listopadu zabilježio 9% više noćenja i 22% više dolazaka

Uspješan ishod ove sezone u Dubrovniku zaokružio je izvrstan listopad u kojem je ostvareno 338.563 noćenja, što predstavlja povećanje od 9% u odnosu na prethodnu 2022. godinu. Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, zabilježeno je 116.914 dolazaka, odnosno 22% više nego lani.

Upravo ovaj jesenski mjesec brojao je vrhunska sportska, kulturna i gastronomska događanja koja su privukla brojne posjetitelje, ali i domaće stanovništvo.

Nakon sjajnog završetka rujna koncertom jazz pjevačice Ines Tričković ispred crkve sv. Vlaha Homage to Erik Satie, u listopadu je uslijedio niz sportskih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

Sjajna posezona nastavlja se i u studenom Festivalom svjetla Lumiart koji se održavao od 3. do 5. studenoga. Dubrovačke znamenitosti i ulice postale su kulisa svjetlosnih instalacija i interaktivnih projekcija u sklopu 3. izdanja Festivala svjetlosti Lumiart Dubrovnik.

U Dubrovniku svečano otvoren Festival svjetlosti Lumiart 2023.
Spektakularnim 3D mappingom na palači Sponza svečano je otvoreno 3. izdanje Festivala svjetlosti Lumiart Dubrovnik, uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Svečanom otvorenju nazočili su zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić i direktor Turističke…

Godina 2023. do 31. listopada bilježi 20 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja u odnosu na prethodnu, a najbrojniji gosti su tradicionalno iz Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, a potom slijede Francuska, Njemačka, Hrvatska, Irska, Australija, Španjolska, Finska, Kanada.

A.B.