Dubrovnik će ove sezone biti povezan s više od 70 zračnih luka

DUBROVNIK – Ovogodišnja turistička sezona bit će pravi izazov za sve turističke djelatnike s obzirom na ratno stanje u Ukrajini i sankcije nametnute Rusiji. No pozitivne vijesti stižu iz Zračne luke Dubrovnik, koja će ove sezone biti povezana s više od 70 zračnih luka, među kojima su tek 4 iz Hrvatske.

Zračna luka Dubrovnik objavila je ljetni red letenja za ovu godinu koji na snagu stupa posljednjeg vikenda ovog mjeseca. U njemu je najavljen cjelokupni program brojnih avioprijevoznika, a Dubrovnik bi ovog ljeta trebao imati direktne letove prema više od 70 zračnih luka doslovno diljem Europe i svijeta, piše portal Croatian Aviation.

Na popisu povezanih međunarodnih zračnih luka, dvije su van Europe (New York i Dubai), a samo četiri domaće (Split, Rijeka, Zagreb i Osijek). Sve ostale linije najavljene su prema brojnim europskim zračnim lukama, među kojima je više avioprijevoznika iz Ukrajine i Rusije koji s obzirom na trenutačnu situaciju u tom dijelu svijeta, vrlo vjerojatno neće prometovati prema Dubrovniku.

Prema najavama avioprijevoznika, pred Zračnom lukom Dubrovnik je jedna vrlo zahtjevna sezona, samim time što će u prometu biti i redovna linija američkog United Airlinesa između New Yorka i Dubrovnika koja s prometom kreće značajno ranije i završava tek u listopadu.

J.K.