Dubrovačko primorje mamac za svjetske nautičare

DUBROVNIK – Dubrovačko primorje, osobito Elafiti te linija od Mljeta do Lastova predstavlja poseban užitak svakom nautičaru. Nedavno smo i sami putovali javnim prijevozom do krajnjeg juga Hrvatske, gdje je ipak najjednostavnije doći zračnim ili, još bolje, pomorskim putem.

U prošlogodišnjoj pandemijskoj sezoni jedino nautički turizam nije doživio pad. Stoga ni ne čudi informacija da su se lokalne zajednice okrenule većim ulaganjima u ovaj oblik turizma. Strane nautičare na sve moguće načine pokušavaju usmjeriti put Hrvatske, a jedan od njih su već standardne video promocije. Turistička zajednica Dubrovačkog primorja posvetila je cijelu jednu videopromociju upravo nautičkom turizmu, kao jednom od najjačih turističkih aduta.

Foto: ACI

Poznati “dubrovački Englez” Mark Thomas tvrdi da je Hrvatska magnet za svjetske nautičare s obzirom na razvedenu obalu, skrivene uvale, šarmantne plaže i odličnu infrastrukturu. Polazišna točka na krajnjem jugu Hrvatske je ACI marina Slano, prvenstveno zbog svoje lokacije. Smještena je u mirnom zaljevu, u neposrednoj blizini Elafitskog otočja, a čak 80 posto plovila u ACI marini Slano koristi godišnji vez.

ACI marine prilagođene su, kažu, pandemijskim uvjetima pa je tako primjerice u obližnjoj ACI marini
Dubrovnik uspostavljen prvi veliki punkt za testiranje gostiju.

K.B.