Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 280 posto više noćenja nego lani

DUBROVNIK – Naša najjužnija županija od početka godine bilježi vrlo dobre turističke rezultate. Dubrovnik prednjači po broju dolazaka i noćenja, a neke brojke bolje su i od rekordne 2019. godine.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je tijekom travnja ove godine ostvareno je 88.014 dolazaka i 290.749 noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Njemačke, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Od početka godine do kraja travnja ostvareno je 449.360 noćenja. U usporedbi s istim periodom lani,  ostvareno je 280 posto više noćenja nego u 2021. U ovoj statistici prednjače gosti iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Francuske i SAD-a.

U usporedbi s 2019. godinom ostvaren je porast noćenja s domaćeg tržišta, Slovenije i Irske, dok je iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvareno 92 posto, iz Njemačke 56 posto, Francuske 68 posto i Sjedinjenih Američkih Država 59 posto noćenja.

Turistički promet iz zemalja Azije i iz Australije, koji predstavljaju značajan udio osobito u izvansezonskom periodu, još uvijek nije pokrenut nakon pandemijskih restrikcija za putovanja.

K.B.