Dubrovački komunalci uklonili ilegalni odašiljač Hrvatskog Telekoma na Koločepu

DUBROVNIK – Hrvatski Telekom d.d. je, postupajući prema Rješenju Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, uklonio komunikacijsku antenu i bazu stanicu sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte.

Radnje Grada Dubrovnika usmjerene prema uklanjanju antenskog sustava sa zgrade u samom središtu Donjeg Čela na otoku Koločepu urodile su plodom, pohvalili su se iz Upravnog odjela za  komunalne djelatnosti  Dubrovačko-neretvanske županije.

Hrvatski Telekom je, po nalogu Grada Dubrovnika, još u mjesecu ožujku 2020. godine obustavio odašiljanje mobilnog signala, a sustav koji od tada nije bio u funkciji sada je i konačno uklonjen.

Podsjećaju da je Grad Dubrovnik pokrenuo i pravne postupke za uklanjanje bespravno postavljenih telekomunikacijskih antena i baznih stanica, među kojima su i sustavi na zgradi HEP-a u naselju Šipčine.

Naime, novom Odlukom o komunalnom redu propisano je da se bazne stanice i telekomunikacijske antene smiju postavljati samo uz odobrenje gradskog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, odnosno Konzervatorskog odjela u Dubrovniku ako se postavljaju u povijesnoj jezgri.

D.G.