Dubrovački gradonačelnik u intervjuu za Forbes - Tema gospodarski odnosi između Njemačke, Austrije i juga Hrvatske

DUBROVNIK - Dubrovački gradonačelnik Mato Franković dao je intervju za njemačko i austrijsko izdanje Forbes magazina, na temu gospodarskih odnosa između Njemačke, Austrije i ovog dijela Hrvatske. S novinarkom Anom Molinos razgovarao je o utjecaju uvođenja eura na gospodarstvo, predviđanjima za iduću sezonu, kao i potencijalima za ulaganje u budućnosti.

Između ostalog, naglasio je važnost njemačkog tržišta za Dubrovnik, koje je na visokom četvrtom mjestu te s 272.024 noćenja i 92.462 dolazaka čine devet posto ukupnog broja turista u Dubrovniku. Ove je zime Dubrovnik čarter letovima bio povezan s osam njemačkih zračnih luka, dok je tijekom sezone dostupno i više direktnih letova dnevno.

Forbes je globalna medijska tvrtka koja se fokusira na poslovanje, ulaganje, tehnologiju, poduzetništvo, vodstvo i životni stil. Njemačko i austrijsko izdanje tiska se u 200.000 primjeraka i ima oko pola milijuna čitatelja on line.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na jugu Hrvatske u prosincu 2022. zabilježeno nevjerojatnih 69 posto više dolazaka nego godinu prije
Tijekom prosinca 2022. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareno je 18.621 dolazaka i 49.362 noćenja. U usporedbi s istim periodom 2021. godine ostvareno je 69 posto više dolazaka i 39 posto više noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjedin…