Državni inspektorat: "Vlasnik restorana na Tijatu morat će vratiti protupravno stečenu imovinsku korist!"

TIJAT - Nakon što smo objavili snimku koja prikazuje kako je restoran Spirito na otoku Tijatu bio dupkom pun u nedjelju navečer, 31. srpnja 2022., unatoč zabrani rada od strane inspekcije, stigao nam je i odgovor iz Državnog inspektorata.

- Turistička inspekcija Državnog inspektorata predmetnom ugostitelju rješenjem je zabranila obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti jer je u trenutku inspekcijskog nadzora zatečen u obavljanju ugostiteljske djelatnosti bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Stoga je protiv ugostitelja pokrenut upravni postupak u kojem je doneseno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti bez zakonom propisanih akata o ispunjavanju uvjeta za obavljanje registrirane djelatnosti (bez rješenja o minimalnim uvjetima).

Također, protiv ugostitelja je pokrenut i prekršajni postupak u kojem će se odlučivati i o protupravno stečenoj imovinskoj koristi koju je ugostitelj ostvario u razdoblju u kojem je poslovao bez važećeg rješenja o minimalnim uvjetima.

Kontinuiranim provođenjem kontrola izvršenja rješenja utvrđeno je da ugostitelj nije izvršio rješenje kojim mu je izrečena mjera zabrane stoga je protiv ugostitelja u tijeku daljnji izvršni postupak nastavno na odredbe Zakona o općem upravnom postupku. Zbog neizvršenja rješenja turističkog inspektora Državnog inspektorata poduzet će se daljnje prekršajne mjere - poručili su iz Državnog inspektorata.



Naravno, inspektori bi bili sretniji kad bi i druge službe radile svoj posao, pa tako u kuloarima možemo čuti potrebu za dodatnim i žešćim angažmanom Lučke kapetanije, kao i Porezne uprave. Do sada smo imali priliku čuti da im mediji puno pomažu u tome, kao i građani koji su se napokon osokolili javno pričati o ovom problemu koji nažalost nije jedinstven na Jadranu, ali od nekud treba početi.

Dodajmo ovome da su nam se u redakciju javili svjedoci koji teško optužuju vlasnike ovog restorana za protuzakonite radnje, te su spremni sa svojim spoznajama izići u javnost. S obzirom da se radi o vrlo ozbiljnim optužbama, svoje spoznaje proslijedili smo nadležnim organima reda, a uskoro ćemo objaviti i o čemu se radi...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Restoran na Tijatu otvorio, unatoč zabrani inspekcije! | | Morski HR
“Neviđenu bahatost pokazali su vlasnici restorana Spirito na otoku Tijatu kojeg je zatvorila inspekcija. Oni su nakon zabrane inspekcije, jednostavno opet otvorili i nastavili raditi.” Tako