Država prodaje dionice Tankerske plovidbe

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je javni poziv za kupnju dionica i udjela trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i CERP-a provedbom postupka javnog nadmetanja. Na popisu 20 tvrtki našle su se i dionice najvećeg hrvatskog brodara – Tankerske plovidbe.

Država planira prodati 1.049 dionica Tankerske plovidbe po početnoj cijeni od 534.990 kuna, a javno će nadmetanje biti održano 13. listopada. Postoji mogućnost da Tankerska plovidba otkupi vlastite dionice od države.

– Raspon cijene za koji je Uprava Tankerske plovidbe ovlaštena stjecati vlastite dionice u trezor iznosi od 200 do 600 kuna po dionici, pa ćemo s obzirom da CERP ovom prilikom traži minimalnu cijenu od 510 kuna po dionici, razmotriti davanje ponude i eventualno stjecanje u trezor – izjavio je za Zadarski list predsjednik Uprave Mario Pavić.

Ovo nije prvi put da dionice Tankerske plovidbe idu u prodaju preko CERP-a. Unatrag nekoliko godina u više Javnih poziva za kupnju dionica i udjela trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske nuđene su, između ostalog, i dionice Tankerske plovidbe.

K.B.