Drugo izdanje XCO Lošinj - cross country mountain utrke

Drugo XCO Lošinj - cross country mountain natjecanje održano je na Lošinju u subotu i nedjelju 16. i 17. ožujka. Najavljeno je bilo dvjestotinjak sudionika iz različitih zemalja.

Utrka UCI – C2 kategorije vozila se kroz malološinjsku uvalu Čikat, a natjecatelji su se borili za bodove koji bi im mogli donijeti nastup na Olimpijskim igrama.

Foto: - / TZ Grada Malog Lošinja

Prvog dana bio je službeni trening, a u nedjelju je uslijedila utrka stazom dugom četiri kilometra s visinskom razlikom od 100 metara. 

Inače, utrka u kategoriji olimpijski kros (XCO), osim što se našla u Kupu Hrvatske, jedina je disciplina brdskog biciklizma do sada koja se vozi i na Olimpijskim igrama. 

U travnju na Lošinju slijedi 4Islands MTB race - epic series. Trkači će, osim na Lošinju, od 16. do 20. travnja voziti i na Rabu, Cresu i Krku. Od 26. do 28. travnja u Veli Lošinj stiže IXS European Downhill Cup Lošinj 2024., prenosi Radio Rijeka.

Lošinj posjetiteljima nudi 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa, a istražitiih možete na digitalnom prikazu OVDJE.

A.N.