Drugi Fermata festival klasične glazbe na Korčuli

KORČULA –  Festival klasične glazbe na otoku Korčuli pokrenula je prošlog ljeta violinistica Lorena Milina, pa je tako ove godine, unatoč teškim vremenima, održan i drugi put.

Ovogodišnji, drugi korčulanski Fermata festival održava se od 3-10. kolovoza na tri lokacije: Smokvica, Lumbarda te dva koncerta u Korčuli.

Lorena Milina – Foto: Marko Sitar

Organizator festivala, Lorena Milina, mlada je i uspješna akademska glazbenica. Iako je široj publici poznata kao nekadašnja violinistica i prateći vokal benda Silente, Lorena je usporedno njegovala i karijeru u klasičnoj glazbi.

Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji nakon čega završava dva dvogodišnja postdiplomska studija na prestižnom konzervatoriju La Schola Cantorum u Parizu. Trenutno je upisana na doktorski studij Muzičke akademije u Sarajevu na kojoj je zaposlena kao viši asistent. Uz sve obaveze, njezina želja da obogati kuturni život rodnog otoka je ostvarena.  I ove godine publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe:

– Još za vrijeme studija sam zamišljala kako bi bilo lijepo svoje iskustvo i kreativnost usmjeriti prema rodnom kraju koji mi, s obzirom na stalno odsustvo, nedostaje. Prošle smo godine bili kolektivno oduševljeni suradnjom s glazbenicima i zainteresiranošću publike te nam je to bila potvrda da ovakva manifestacija može postati tradicija – priča Lorena.

I.B.