Druga Skradinska regata krstaša ponovno pokazala čari jedrenja na Prokljanskom jezeru

SKRADIN –  Prekrasno Prokljansko jezero ovog se vikenda ponovno zabijelilo jedrima natjecatelja Skradinske regate krstaša. Drugo izdanje ove po mnogočemu posebne regate okupilo je 95 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, koji su se natjecali u kategorijama Lake racer i Lake cruiser. Posade su u subotnjoj utrci startale sa skradinske rive, a na jezeru ih je dočekao južni i jugozapadni vjetar jačine do 13 čvorova, na kojem su se najvještijima pokazali Gringo 3 iz zadarskog JK Uskok i KRKA iz slovenskog NC Rogla. Kao i prošle godine, regatu su organizirali skradinska marina i JK Kon-Tiki Sailing Croatia, koji su za natjecatelje pripremili i prigodno druženje u tradicionalnom dalmatinskom ambijentu konobe Toni.

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, druga po redu Skradinska regata krstaša uspješno je održana u konkurenciji od 12 posada i ukupno 95 jedriličara željnih izazova, vrhunskog jedrenja i dobrog druženja. Iako vremenski uvjeti u petak nisu dozvolili jedrenje tzv. „warm-up“ regate, subota se odužila suncem i dobrim vjetrom iz smjera juga i jugozapada. Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije grupe, Lake racer i Lake cruiser, u kojima se natjecalo po šest posada. Pobjedu u kategoriji Lake racer odnio je brod Gringo 3, na čelu sa skiperom Robertom Sandalićem iz zadarskog JK Uskok, dok su se za drugo mjesto borili Adriatica i Mr. J. U kategoriji Lake cruiser je pobjedu s tri prva mjesta odnio brod KRKA, na čijem je čelu bio Miha Pučnik iz slovenskog NC Rogla.

Foto: JK Kon-Tiki Sailing

Kao prošlogodišnje premijerno izdanje, drugu Skradinsku regatu Krstaša organizirali su marina u Skradinu i JK Kon-Tiki Sailing Croatia, s ciljem daljnjeg pozicioniranja Skradina i Prokljanskog jezera kao jedne od najatraktivnijih i najposebnijih jedriličarskih destinacija na Jadranu. Nakon uspješno održane regate na jedinstvenom Prokljanskom jezeru, za sve natjecatelje je pripremljeno i prigodno duženje u pravom tradicionalnom dalmatinskom ambijentu konobe Toni.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Druga Skradinska regata krstaša dovodi vrhunsko jedrenje na Prokljansko jezero