DRAMA U TRAJEKTU Skočio u more i odbijao pomoć u spašavanju!

SPLIT/SUPETAR – S Jadrolinijinog trajekta Juraj Dalmatinac koji se iz Splita uputio prema Supetru u 16.30 sati, nešto više od pola nautičke milje prije Brača, u more je skočio jedan od putnika.

Za njim su krenuli spasitelji, no on je odbijao ući u čamac. Nakon nekog vremena ipak je odlučio prihvatiti pomoć koja mu se pružala. Izvučen je na trajekt.  Čovjek nije ozlijeđen.

Događaj je za Dalmatinski portal. potvrdio lučki kapetan Željko Kuštera.

U PU splitskoj kažu da će u koordinaciji s Lučkom kapetanijom obaviti razgovor s muškarcem i utvrditi sve okolnosti. Neslužbeno se doznaje kako je nesmotrenom činu prethodila svađa s djevojkom.

Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske kazala je da će policija u suradnji s Lučkom kapetanijom obaviti razgovor s muškarcem u cilj utvrđivanja okolnosti.

Muškarca koji se bacio u more uočili su putnici. Informaciju je za Dalmaciju danas potvrdila Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Foto: Dalmacija danas

– Putnici su obavijestili posadu da se u moru nalazi čovjek, te smo odmah krenuli u akciju spašavanja i traganja.

Brod je odmah po saznanju o svemu obavijestio Lučku kapetaniju u Splitu.

Posada je uspjela locirati čovjeka, došli smo do njega te ga prebacili na trajekt gdje smo ga odmah utoplili. Prema prvim informacijama, čovjek se osjeća dobro.

Trajekt se vraća u Supetar gdje već čeka tim hitne pomoći – kazala je Ivulić za Dalmaciju Danas.

D.G.