DOVRŠENO VJEŠTAČENJE Je li trajekt u Šibeniku namjerno zapaljen?

ŠIBENIK – Otvoreni plamen ili žar, uzrok je požara koji je tri dana buktio na trajektu Moli u vlasništvu Linijske nacionalne plovidbe, a koji se već dulje vremena nalazi na vezu ispred bivše tvornice TEF u šibenskoj Crnici.

„Vezano za požar od 20. rujna na trajektu splitske tvrtke, koji je privezan za rivu na prostoru bivšeg TEF-a, nakon akcije gašenja od strane vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik koja je dovršena 22. rujna kad je požar lokaliziran i proglašen ugašenim, od strane vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba, utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar.

Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, a o ovom događaju će Posebnim izvješćem biti obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku – izvijestila je Policijska uprava Šibensko-kninska.

Na pitanje radi li se o podmetanju požara, iz šibenske policije odgovorila nam je Marica Kosor:

– Imamo nekakvih saznanja, ali na okolnosti uzroka požara provodimo izvide. O svim obavijestima saznanjima i dokazima, izvijestili smo ODORH, dok aterijalna šteta još nije procijenjena – rekla je Kosor.

PROČITAJTE JOŠ:

Kriminalisti iz Zagreba dolaze u Šibenik istražiti uzrok trodnevnog požara na trajektu