DOVRŠENA NOVA CRIKVENIČKA LUKA Bolja povezanost otoka Krka s kopnom i najmodernija infrastruktura za nautičare

CRIKVENICA – Najznačajniji projekt Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno je od najvećih ulaganja u pomorsko  dobro na području Primorsko-goranske županije dosad, dovršen je i dobivanjem uporabne dozvole,  spreman za rad.

Projekt Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica  osigurao je sve uvjete za prihvat većeg broja linijskih brodova na relaciji Crikvenica-Šilo (otok Krk), što  stanovnicima otoka stvara bolje preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i pristup medicinskoj skrbi na  kopnu.

Svečano otvorenje luke te konferenciju za medije, Županijska lučka uprava Crikvenica najavuila je u srijedu, 22. prosinca 2021., u 12 sati.

Na konferenciji za medije okupljenima će se, uz domaćina, ravnatelja Županijske lučke uprave Crikvenica Maria Kružića, obratiti i ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko-goranske  županije Zlatko Komadina te predstavnik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje.

Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica“, vrijedan 33  milijuna kuna, gotovo je u cijelosti financiran sredstvima Operativnog programa Konkurentnost i  kohezija 2014.-2020. u okviru specifičnog cilja – povećanje dostupnosti naseljenih otoka za njihove  stanovnike te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni  promet.

I.B.