Dorčić: "Novi model upravljanja pomorskim dobrom je mogućnost za više reda!"

Novi je Zakon o pomorskom dobru donio je niz novosti, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji smatraju kako je ovo prilika da se stvari stave na mjesto i dugoročnije te kvalitetnije planiraju.

Uoči početka 26. sjednice Županijske skupštine SDŽ, na Zakon se osvrnula pročelnica Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet Splitsko-dalmatinske županije Mate Dorčić.

- Ovo je prvi put da Županijska skupština, sukladno članku 39. novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, donosi plan upravljanja pomorskim dobrom naše županije na razdoblje od pet godina. Dosada je plan donosio župan, i donosio se na vremensko razdoblje od jedne godine. Ovo mijenja stvari po pitanju upravljanja pomorskim dobrom, po pitanju nekakvih dugoročnih ciljeva, izdavanja dozvola, i svega ostaloga što je zanimljivo kao što je dodjela koncesija na pomorskom dobru - istaknula je pročelnica Dorčić, a prenosi Dalmacija danas.

Isto se primjenjuje i na jedinice lokalne samouprave i njihov se plan također provodi na pet godina, a i po prvi put se provodi natječaj što bi trebalo rezultirati s više reda i jasnijim planovima.

J.T.