DOMINIRALI NA LOŠINJU Uspješan vikend za pulske jedriličare

MALI LOŠINJ – Od 11. do 13. ožujka na Lošinju se održala posljednja kriterijska regata za klase ILCA 4 i ILCA 6. za nastup na europskim i svjetskim prvenstvima u 2022.godini.

Regata je započela bonacom i odgodom, tako da se u petak i subotu nije jedrilo, ali u nedjelju su održana tri jedrenja za klasu ILCA 4, a četiri jedrenja za ILCA 6.

Foto: JK Vega

Vegini jedriličari apsolutno su dominirali regatnim poljem, Tedi Leonardelli je s tri prva mjesta odnio pobjedu ispred klupskih kolegica. Katja Rabak završila je na drugom mjestu ukupno i pobijedila u ženskoj konkurenciji, dok je Lea Rakovac u ukupnom poretku završila treća i druga djevojka. Vedran Čelić dojedrio je do 14. mjesta ukupno i 6. u muškoj konkurenciji.

U klasi ILCA 6 pobijedila je Urusla Balas iz Crikvenice, Paola Čelić završila je na 16. mjestu u ukupnom poretku i 6. među djevojkama, dok je Roko Schmidt bio 20.

Foto: JK Vega

Na odlične rezultate ILCA-ša jako je ponosan i trener Antonio Poretti, koji kaže da im tek predstoje najvažniji nastupi, a to je Prvenstvo Hrvatske na domaćem terenu krajem travnja, a nakon toga i Europsko prvenstvo u Poljskoj, te Svjetsko prvenstvo u Portugalu.

Odličan vikend jedriličara u klasi ILCA, za Vegu su upotpunili Optimisti i Leteći Holandezi koji su jedrili u Rovinju. Karla Blašković završila je ukupno na drugom mjestu i odnijela pobjedu u konkurenciji djevojčica. Ivano Rovis završio je 3. u kategoriji dječaka. Lucija Belušić završila je 8. ukupna, a 4. među djevojčica, treće mjesto i postolje izmaklo joj je za samo jedan bod. Ivan Družeta pobijedio je u konkurenciji do 12 godina, dok je u ukupnom poretku dojedrio do odličnog 10.mjesta. Tonka Kostelić je 11. i 5. djevojčica, Ian Kosanović 12., Maksim Pogorilić 18.

Na ovoj regati nastupila je mnogobrojna ekipa iz prošlogodišnje škole jedrenja, te su ostvarili zavidne rezultate. Najbolji je bio Mateo Poropat, koji je nakon 9 mjeseci jedrenja osvojio pehar kao 3. dječak do 12 godina, a ukupno je bio 24. Jako dobar nastup imali su i Albert Lebinac 33. (7. do 12 godina), Veronika Čatić 39., Ellen Draščić 41., Mario Barbić 47.

Foto: JK Vega

Trener Optimista Ive Matijević bio je jako zadovoljan jedrenjem svojih takmičara, koji su vrijedno trenirali cijelu zimu uz napomenu kako njihovo vrijeme tek dolazi.

U klasi Leteći Holandez dominirala je Vegina pobjeda Nadan Kosanović, Boško Čelić s četiri pobjede u četiri jedrenja i tako zaokružili jedan od najuspješnijih vikenda Vege.

Gea Damjanović