DOLAZI ZIMA Uživajte u suncu jer stiže nova kiša i olujno jugo – Posebno na udaru Dalmacija

Na Jadranu će još danas biti sunčano, a već sutra stižu nove oborine, ponegdje i obilne te ponovno olujno jugo. No meteorolozi tvrde da će sutrašnji udar vlage biti ništa naspram Genovske ciklone koja se polako približava našoj obali.

Dok većina Hrvatske danas uživa u sunčanom, ali prohladnom danu, polako nam se približava nova ciklona koja će na Jadran donijeti jako jugo, grmljavinu te obilnu kišu, koja bi ponegdje mogla pasti i više od 100 mm po četvornom metru, javlja Istramet.

Najviše kiše sutra se očekuje u Dalmaciji gdje postoji opasnost od poplava. Posebno upozorenje DHMZ je izdao za splitsku i dubrovačku regiju gdje se, osim obilnih oborina, očekuje i olujno jugo.

Posebno upozorenje DHMZ je izdao za splitsku i dubrovačku regiju gdje se, osim obilnih oborina, očekuje i olujno jugo.

Istramet ističe da glavnina pogoršanja vremena stiže krajem nedjelje kada stiže nova hladna fronta uz produbljivanje ciklone u Genovskom zaljevu, koja će gorskim predjelima donijeti snijeg.

Foto: Istramet

S daljnjim zahladnjenjem krajem nedjelje snijeg će pasti i u Gorskom kotaru te vrlo vjerojatno i u istarskom gorju, odnosno na Učki i Ćićariji. Očekuje nas izraženo zahladnjenje, što nije ništa neobično za početak klimatološke zime.

Inače, hladnije vrijeme i snijeg očekuje i velik dio Europe, a naročito obilne količine pasti će na Pirenejima i u zapadnim Alpama.

J.K.