Dok traje lovostaj na srdele, dobro raspoloženi tribunjski ribari krpaju mreže

TRIBUNJ - Dok traje sezona lovostaja na srdele, tribunjski ribari vrijeme ulažu u pripremu alata. Na pitanje kakav je to vez s kojim krpaju mrežu, odgovaraju - najlipši vez!

Naime, od 17. siječnja 2023. u 00:00 do 15. veljače 2023. u 24:00 sata proglašena je privremena obustava okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama na području cijelog ribolovnog područja Republike Hrvatske.

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci. Članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2021. i 2022. godine, od čega najmanje 51% ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.

Toga se strogo drže tribunjski profesionalci pa trenutno krpaju rupe u mrežama, dotjeruju brodove i, naravno, dobro se zabavljaju jer sve je lakše uz dozu smijeha. Cijeli brod se mora pregledati, popraviti pokvareno, izmijeniti uništeno, piturati i zaštiti od mora, piše ŠibenikIN.

Tako se, dok ih fotoreporter snima, pitaju je li to za Playboy ili Glas Koncila, a na pitanje kakav je to vez s kojim krpaju mrežu, odgovor je jednostavan - najlipši vez!

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

TRIBUNJSKI RIBARI ZABRINUTI Svaki ribarski brod godišnje izvuče do 10 tona smeća | | Morski HR
Petu godinu zaredom okupili su se ronioci, volonteri i ribari kako bi očistili tribunjski akvatorij. Brigu o okolišu ne prepuštaju slučaju. I starije, i mlađe generacije žele potaknuti na