DOGRADNJA LUKE BAŠKA NA KRKU Sutra potpisivanje ugovora, stiže i Butković

BAŠKA – Potpisivanjem ugovora s izabranim izvođačima i službeno započinju radovi na projektu dogradnje luke Baška na otoku Krku. Ugovor će potpisati ravnatelj Županijske lučke uprave Krk, Goran Lajnert te u ime izvođača radova, odnosno zajednice ponuditelja, direktor Aqua Mont Service, Zdenko Dvornik, a na svečanosti će sudjelovati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko- goranske županije, Zlatko Komadina te načelnik Općine Baška, Toni Juranić.

Podsjetimo, projekt dogradnje luke Baška jedan je od prvih projekata prijavljenih na drugi krug poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kroz koji se ulažu europska sredstva u lučku infrastrukturu koja povezuje otoke i tako otočanima osigurava kvalitetnije i sigurnije povezivanje s kopnom tijekom cijele godine. Projekt dogradnje luke Baška, vrijedan 41,2 milijuna kuna započeo je u rujnu prošle godine potpisivanjem Ugovora o financiranju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Županijske lučke uprave Krk, kao korisnika bespovratnih sredstava iz EU fondova, a rok završetka je do prosinca 2023.

Projektom će se dograditi postojeći pristran, osigurati nužna zaštita akvatorija unutar lučkog područja te omogućiti odgovarajući privez i sigurnost na vezu za linijske brodove u cjelogodišnjoj plovidbi. Također, podići će se razina usluge za korisnike javnih brodskih linija, u i oko luke, prvenstveno u smislu uređenja prilaza za osobe s invaliditetom, ali i dostupnosti putničkog terminala vozilima dostave  i hitne pomoći.

D.G.