Događanje 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji'

ZADAR - Sveučilište u Zadru u petak u Gaženici organizira događanje naziva 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji'. Cilj događanja jačanje je suradnje sudionika u destinaciji.

Događanje 'Kruzing turizam u Zadru i Zadarskoj županiji' održat će se 3. ožujka 2023. u Putničkoj luci Gaženica s početkom u 17 sati i 45 minuta.

Grad Zadar i Zadarska županija imaju veliki potencijal postati prepoznatljiva i važna destinacija u kruzing industriji na Jadranu i Mediteranu, a ovo događanje okuplja relevantne sudionike i ostalu javnost.

Osim toga, cilj događanja jačanje je suradnje sudionika u destinaciji, bilo da se radi o pomorskom, gospodarskom, turističkom, obrazovnom i javnom sektoru.

Jasnom komunikacijom, zajedničkom strategijom i osobnom posvećenošću svih uključenih moguće je promišljati o Zadru i Zadarskoj županiji kao održivoj kruzing destinaciji s modernom infrastrukturom, koja će donijeti koristi cijeloj lokalnoj zajednici.

Razgledat će se suvremeni terminal za prijem kruzing turista, nakon čega slijedi edukativni program vezan uz kruzing industriju u svijetu i Hrvatskoj te razvoj lučke infrastrukture kao preduvjeta za razvoj kruzing turizma, ali i lokalnog prometa.

Osim toga, bit će izložena iskustva vezana uz organizaciju izleta koji povezuju kruzing turizam i zaleđe, s obzirom na njihov značaj u podizanju atraktivnosti i doživljaja same kruzing destinacije.

Sveučilište u Zadru partner je na projektu 'Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow' (TAKE IT SLOW). Projektom se, među ostalim, nastoji razviti pametan i učinkovit okvir za upravljanje, marketing i promociju u turizmu te omogućiti transfer tehnologija i znanja dionicima na lokalnoj, regionalnoj i EU razini.

U duhu projekta, a u suradnji sa Zadar Cruise Port - Putnička luka Gaženica i Lučkom upravom Zadar, Sveučilište u Zadru organizira ovo edukativno događanje.

Sveučilište u Zadru svoj je fokus u projektu usmjerilo povezivanju razvijenih obalnih destinacija sa zaleđem što je, u konačnici, i cilj kruzing turizma destinacije, prenosi Antena Zadar.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Povratak kruzera na Jadran, ali još ne kao 2019. godine
Osamdeset i dva velika strana kruzera uplovila su tijekom 2022. u hrvatsku, ostvarivši 632 kružna putovanja, što je 224 putovanja više nego 2021., ali još uvijek 13 posto manje nego 2019. godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji pokazuju i velik lanjski rast broja putnika na kruzer…