Događaji po kojima će Dubrovačko-neretvanska županija pamtiti 2022. godinu

DUBROVNIK - Proteklu godinu obilježilo je otvaranje Pelješkog mosta, međutim napredovala je i rekonstrukcija Lapadske obale, izgrađen je Dom umirovljenika, a otvoren je i prvi dubrovački gej bar. Bilo je brojnih lijepih, kao i onih manje lijepih priča kojih se ipak valja prisjetiti.

Godina iza nas bila je turbulentna, u svijetu obilježena nekim tmurnim trenucima. U nove knjige povijesti ispisivat će se nova poglavlja, ona o ratu na europskom tlu u 21. stoljeću, posljedično teškoj financijskoj krizi i inflaciji. Iako su se ti događaji značajno odrazili i na Hrvate, brojni su drugi događaji obilježili 2022. godinu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Dubrovački dnevnik donosi pregled događaja o kojima se razgovaralo tjednima, pa i mjesecima u županiji i dalje. Teme su to koje su u 2022. godini okupirale javni prostor, navode.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

DETALJI SPEKTAKULARNOG OTVORENJA Rimčeva Nevera prva će prijeći most koji se ipak neće zvati “Most Pelješac” | | Morski HR
Rimčeva Nevera bit će prvi automobil koji će na svečanom otvorenju 26. srpnja oko 22 sata prijeći Pelješki most, a na mostu će se susresti s automobilom trostrukog europskog prvaka Nike Pulića. Nevera