Dođite za vikend na Tvrđavu Barone - Slatka druženja i đir s vodičem te radionice i akcije u Klubu prijatelja

ŠIBENIK - Raznovrstan i aktivan vikend čeka sve koji u subotu i nedjelju posjete Tvrđavu Barone na koju je slobodan ulaz sve do kraja ožujka! Uz nedjeljni program koji su Šibenčani dobro prihvatili, ovog vikenda iz Tvrđave kulture pripremili su nešto zanimljivo i slatko i za subotu.

- U subotu 11. ožujka na Tvrđavi Barone družimo se s pčelarima iz Udruge Pčela Šibenik koji će predstaviti svoje proizvode u sklopu događanja 'Upoznaj svog pčelara' organiziranog u suradnji s Šibensko-kninskom županijom i Turističko-ugostiteljskom školom. Pčelari će predstaviti svoje proizvode, dok će učenici Turističko-ugostiteljske škole pripremati i posluživati ukusne zalogaje. Za one koji žele znati više, tu su dva zanimljiva predavanja na temu pčelarstva - najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Druženje s pčelarima počinje u subotu u 11 sati, a svi koji se žele više informirati o pčelarstvu moći će na Tvrđavi poslušati predavanja prof.dr.sc. Dražena Lušića s katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci te ekološkog proizvođača prof. Daria Frangena.

- Također, i ove nedjelje na Tvrđavi Barone posjetitelji će imati priliku prošetati bedemima tvrđave u pratnji našeg vodiča, a tu je i radionica Moj novčić za najmlađe posjetitelje! Šetnja bedemima tvrđave u pratnji vodiča počinje u 11 sati, dječja radionica u 11.30 sati, svi koji to žele mogu i ovaj vikend isprobati i naše VR igre, a svake nedjelje u ožujku imamo i akciju učlanjenja 1+1 u Klubu prijatelja šibenskih tvrđava - poručuju iz Tvrđave kulture.

Na radionici Moj novčić djeca će naučiti sve o šibenskom bagatinu, novcu koji se u Šibeniku koristio dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, sudionici radionice će saznati dok izrađuju vlastitu repliku tog novčića u glini. Radionica je namijenjena djeci od sedam godina naviše.

Iz Tvrđave kulture podsjećaju i da sve tri šibenske tvrđave - Sv. Mihovil, Barone i Sv. Ivan od početka ožujka imaju i novo radno vrijeme. Od ponedjeljka do petka vrata tvrđava otvorena su od 9 do 17 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati.

I.G.