Dođite u Praputnjak i upoznajte njegove “najpoznatije pjevače”

BAKAR – Stiže proljeće, a s njim se polako budi i priroda. Ptice su sve glasnije i živahnije, a mnogi nisu ni svjesni kakvu prirodnu blagodat imaju u svojoj okolini. O toj blagodati govorit će i eko radionica koja se ovu subotu organizira u Dolčini na području Praputnjaka u blizini Bakarskog zaljeva.

Radionica je dio programa zanimljivog naziva – Pomalo i po kraju, koju organiziraju Udruga Praputnjak – kulturni krajolik i Prirodoslovni muzej Rijeka, a koja je namijenjena obiteljima velikih i malih ljubitelja prirode i Praputnjaka.

Program se održava ovu subotu s početkom u 8 sati, a vode ga renomirani prirodoslovci. Svi koji dođu na radionicu moći će se upoznati s vrstama ptica koje borave na ovom području u rano proljeće, osluškivat će ih, promatrati izdaleka i proučavati izbliza te će se upoznati s metodama istraživanja ptica.

Radionica se održava na otvorenom pa je preporučljivo prikladno se odjenuti i opremiti, a u slučaju lošeg vremena program se odgađa. Najava dolaska na radionicu nije potrebna.

Program sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko-goranska županija i Grad Bakar, a više detalja možete pronaći na Facebook stranici događaja.

J.K.