DODIJELJENE KVOTE ZA IZLOV PLAVOPERAJNE TUNE: Isplovit će ribarski brodovi sa Ugljana i Dugog otoka

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je dovršilo postupak odabira ponuditelja koji su stekli pravo na državne kvote za ribolov plavoperajne tune okružujućom mrežom plivaricom tunolovkom u 2021. godini, a kvote su ostvarile ribarske tvrtke sa Ugljana i Dugog otoka.

Na javni natječaj, koji je objavljen 7. travnja ove godine u Narodnim novinama, pristiglo je ukupno šest ponuda, od čega tri ponude za paket A  (pravo na izlov 49 780 kg tune) i tri ponude za paket B (33 680 kg). Povjerenstvo za odabir koje je 20. travnja otvorilo ponude, konstatiralo je da su sve ponude bile valjane, potpune, pravovremene i udovoljavale su uvjetima. Stoga je provedeno rangiranje sukladno propisanim kriterijima u Natječaju.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Na temelju provedenog postupka, kreirana je rang lista ponuditelja, te je u grupi A za dodjelu kvote odabrana tvrtka Mapa d.o.o. iz Kali sa otoka Ugljana koja je ostvarila najveći broj bodova, a u grupi B kvotu je dobila tvrtka Lukin Ribarstvo d.o.o. iz Sali na Dugom otoku. Sa obje tvrtke koje su ostvarile najveći ukupan broj bodova za paket A i paket B Ministarstvo će pokrenuti postupak sklapanja Ugovora.

M.B.