Dočekivao brodove u Vrboskoj 21 godinu, pa izgubio na natječaju i dirljivo se oprostio: “Moje srce kuca za vas”

VRBOSKA – Joško Krstinić je većinu svog života ostavio radeći kao lučki asistent. Točnije, 21 godinu je vodio brigu o prihvatu i naplati lučkih pristojbi u luci Vrboska i sad je, kako nam kaže, izgubio na natječaju. Ovaj posao je bio njegov život, a dosta skipera ga, priznat će nam, zovu da bi rekli da “nisu dolazili u Vrbosku, nego kod Joška”.

Na rivi upoznao i suprugu

Osjećao je potrebu obratiti se silnim ljudima s kojima je surađivao, pa im je prenio i poruku:

– Dragi moji prijatelji, sve san vas volio i volim vas. Hvala vam na riječima podrške. Svakom od vas sam se veselio i uvjek sam davao sve od sebe za svih. Hvala vam za svaki dolazak u najzaštićeniju uvalu na Hvaru, moju i vasu Vrbosku. Riva je bila i ostala i bit će uvjek moje srce i duša, moji najlipši trenuci s njom – na rivi sam i ženu upoznao. Uvijek sam se brinuo za skipere i hostese, za sve vas, gledao na vas kao na braću i sestre. A sad je tako, kako je. 21 godina rada, i suza i smija je bilo, vjerujem da će se nešto prominit, a do tada, čuvajte se. I kad god ste u Vrboskoj, moje srce kuca za vas, i vrata moje kuće su otvorena za svakog od vas. Stay Safe in Vrboska – napisao je u dirljivoj poruci.

Foto: Osobni album

Priča nam da se i ove godine kandidirao ali je izgubio na natječaju.

– U startu se guralo općinsku firmu komunalno Jelsa.

A nema što nije godinama bio njegov posao:

– Hitnu pomoć na moru s gumenjakom sam držao, pomagao ljudima kad su bili u kvaru. Nema zemlje koja nije dolazila u Vrbosku. Po nautičkim sajmovima sam odlazio i reklamirao svoje misto i otok. I po kiši i buri u luci brinuo za goste za skipere i hostese, lijekove svašta nosio od kuće za njih. Volim ovaj posao ljubav, na rivi sam dobio i tumor, p poslije operacije opet na rivi. Al’ eto… U ruke Božje – poručuje Joško Krstinić.

Foto: Osobni album

I.B.