Dobrodošli na Morski.hr, jadranski web portal!

Jurica Gašpar, prof.

Dragi prijatelji mora i morski ljudi,

Živimo u vrijeme kad je brza i kvalitetna informacija iznimno važna, a za dodatna istraživanja onog što nas zanima vremena najčešće nemamo. Upravo zato je najvažnije da sve informacije koje su nam potrebne nađemo na jednom mjestu. Kad je riječ o morskim temama, onda je to teško i moramo se dobro potruditi da dođemo do onog što nas zanima.

Ispred Vas je prvi portal zamišljen kako bi objedinio sve morske teme i jadranske destinacije. Nama, kojima je more sve, često nedostaje mjesto gdje bi pobjegli od stvarnosti kojima nas prečesto panično bombardiraju drugi, pa naše mjesto pod suncem nalazimo u morskoj izolaciji. Morski.hr trebao bi biti upravo takva virtualna lokacija. Obala, otoci, brodogradnja, nautika, turizam, ribarstvo, ribolov, gastronomija, morska povijest i sadašnjost, ekologija, tradicija i kultura, dnevne vijesti, jasne su teme kojima smo odredili svoju plovidbu, a isplovljavamo odmah. Kapetani koji će voditi ovaj brod, eminentni su stručnjaci ili jednostavno ljudi od iskustva i mora na gore navedenim poljima, a Morski brod popunjavaju i naši prijatelji, lokalni i tematski portali s kojima surađujemo. Zato im hvala!

Budite slobodni pomoći u uređivanju portala informacijom, kritikom, pohvalom, pričom i fotografijom, a mi ćemo se potruditi da Vas odgovorima na sva pitanja sigurno vodimo do željene luke.

Ovo je portal za Vas, za sve one koji žele pročitati i doznati najnovije aktualnosti vezane uz Jadran, za one koji se žele odmoriti od politike, tračeva i žutog tiska, za ljude koji žele naći sve o moru na jednom mjestu. Ovo je Morski.hr, jadranski web portal!

Dobro nam došli!

Autor projekta Morski.hr i glavni urednik
Jurica Gašpar, prof.